Du ska kunna slinka förbi här vare sig det är snöyra i februari eller en varm sommarkväll i juli.

KAFFEBAREN och BISTRO & BAR

Det bubblar i stationshuset

Ett stationshus symboliserar väntan, starten eller slutet på en resa. Gnesta stationshus har stått där det står i över 100 år och fungerat som ortens knutpunkt. Den vackra byggnaden har haft många år i tynande stillhet utan att kunna stoltsera med sin prakt. Fram till för några år sedan. Det var då krögaren Robban Ekström såg husets många möjligheter.

– Jag hade tröttnat på uppnästa krogar i Stockholm och ville komma ner på jorden. Det var då jag såg den lilla lokalen i stationshuset på 25 kvadratmeter…

Från kaffe till mycket mer

Och det var där allt började. Med en liten genuin kaffebar där framförallt pendlarna tog en kaffe och en färskbakad bulle eller varm macka. Men det har blivit så mycket mer.

– Ja, sen tog jag över ytterligare en del av stationen för att det var så mycket folk som ville sitta ner och fika. Och nu har jag även öppnat en bistro och bar i anslutning till Kaffebaren. Nu pulserar det runt den naturliga knutpunkten i Gnesta, tegelbyggnaden som invigdes 1907. Sommartid är det också uteservering som gäller och dessutom kommer Bar och Bistro att hålla öppet flera dagar i veckan än normalt.

Jordnära meny

Menyn speglar Gnesta-Robbans personlighet. Den är jordnära och inte tillkrånglad. Priserna passar de flestas plånbok.

– Jag gör sånt jag lärde mig på kockskolan och har en liten meny som byts varje månad. Det kan lika gärna bli biffstek med lök, sniglar i vitlökssmör eller entrecote med min egna bearnaise. Eller varför inte en 80-talsklassiker: räkcoctail. Otroligt gott! Säger Robban Ekström och säger hej till ännu en av många stammisar på Kaffebaren. Han är Robban kort och gott för gnestaborna och har blivit utnämnd till årets profil i Gnesta.

Med Frösjön i fonden

– Jag tror det är viktigt att Kaffebaren och Bistro och Bar känns genuint, långsiktigt och att det inte upplevs som en dagslända. Du ska kunna slinka förbi här vare sig det är snöyra i februari eller en varm sommarkväll i juli. Det bubblar i det gamla stationshuset utefter järnvägsspåren och Västra Storgatan, med Frösjön i fonden.

–I mina vildaste fantasier hade jag inte kunnat ana att min 25 kvadratmeter lilla kaffebar skulle utvecklas till det här, säger Robban och hälsar på ännu en av många, många stammisar.

SNABBFAKTA

På Kaffebaren beställer du en kaffe i mängder av former och tar något hembakt. Kvällstid äter du genuint lagad mat från grunden och dricker gott på Bistro och Bar.

Kaffebaren
Bistro och Bar
Västra Storgatan 2

Telefon: 0158-204 66      Webbplats: Kaffebaren i Gnesta
länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Facebook: Kaffebaren i Gnestalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Instagram: @kaffebistrobargnestalänk till annan webbplats