Det här är en levande landsbygd. Det finns fina promenadstråk i den parkmiljö som omger huvudbyggnaden och om man är sugen på ett lagom äventyr är det bara att ge sig ut i skogen och plocka svamp.

MÄLBY SÄTERI B&B

Lantlig dröm

Till Mälby Säteri kommer människor från världens alla hörn för att njuta av den sörmländska naturen.

– Genom åren har vi mött så många roliga och spännande personligheter. Inte sällan är gästerna utländska och historierna blir många och intressanta, berättar Anders Norström som tillsammans med sin hustru Jeanette Norström driver Mälby Säteri.

Mälby Säteri är en gård med anor. Mitt i Frustuna socken, vid sjön Sillen, ligger den vackra 1600-talsbyggnaden. Till gården hör ett större lantbruk, hyresbostäder, skog och mark. Och det är just omgivningarna som Anders framhäver som en av de största anledningarna att besöka såväl Sörmland som Mälby Säteri.

– Det här är en levande landsbygd. Det finns fina promenadstråk i den parkmiljö som omger huvudbyggnaden och om man är sugen på ett lagom äventyr är det bara att ge sig ut i skogen och plocka svamp. Vi har även gården full med hästar, får, nötkreatur, hundar och katter. Och nere vid sjön finns en liten sandstrand, perfekt för barnfamiljer.


Tragisk brand

1998 startade Anders och Jeanette upp verksamheten med Bed & Breakfast. Men vägen dit var allt annat än rak.

– 1993 brann största delen av huvudbyggnaden ner.  Tre år senare började det stora arbetet med att bygga upp Mälby igen. Vi ville göra det på riktigt, med respekt för historien och den ursprungliga byggnaden.

Paret Norström var fast beslutna att bygga upp Mälby på ett traditionellt sätt. Till sin hjälp hade de Peter von Knorring, erkänd arkitekt och restaureringskonsult.

Tillbaka till sin forna glans

Efter 7 års renovering stod så Mälby Säteri klart, med all sin forna glans. Plötsligt hade Anders Norström och Jeanette väldigt mycket plats över. Där och då föddes idén med ett Bed & Breakfast.

Men hur är det att leva med gäster och turister inpå knuten?

– Alldeles utmärkt! Jag vet inte vad det är, men det är alltid ytterst trevliga och roliga människor som söker sig hit. Både jag och Jeanette har alltid haft ett stort utbyte av våra gäster.

SNABBFAKTA

Mälby Säteri erbjuder fyra rum med sju bäddar.

Mälby Säteri
646 92 Gnesta

Telefon: 0158- 100 23
Webbplats: malby.nulänk till annan webbplats