Att känna kärlek för det man sysslar med och att det inte spelar någon roll om vandringen blir sex timmar, istället för fyra. Att vara positiv, engagerad och äkta i det man gör, det tror jag märks och smittar av sig.

gourmetvandring


Engagerad gourmand

Med en stor kärlek för natur, kultur, djur och människor stortrivs Lena Gawell på Rocklösa gård. På senare år har hon storsatsat på gourmetvandringar – där besökaren får chans att förälska sig i Sörmlands natur och matskatter.

– Jag hävdar med bestämdhet att det här är Sörmlands vackraste plats. Det är ett så otroligt varierat landskap. En vandringsdistans ligger på drygt fyra kilometer, och då hinner du som besökare uppleva en väldigt varierad natur – som ett Sverige i miniatyr, säger Lena.

Samlaren blev företagare

En gourmetvandring är en upptäcktsfärd i Sörmland. Med Rocklösa gård som utgångspunkt får besökarna uppleva Sörmlands kulturlandskap under en guidad tur. Då och då stannar gruppen och njuter av uppdukade godsaker, producerade av mathantverkare i trakten. Historia, miljötänk och levande berättelser från Lena kommer på köpet.

Från blomstrande ridskoleverksamhet till lika framgångsrik företagare i matens tecken. Hur gick det till?

– Jag var ett sådant där barn som samlade på sniglar och larver, säger Lena och skrattar.

– Åren gick och kärleken till mat, djur, natur och kultur, gjorde att jag utbildade mig till kostrådgivare och svampkonsulent. Hela mitt koncept bygger på en bred kunskap och ett stort intresse. 

Lever i paradiset

Och det är förmodligen det där sprudlande engagemanget som får alla att stortrivas hos Lena. 2013 vann hon Årets goda värdskap från Sörmlands Turismutveckling AB.

– Mina gäster brukar vara otroligt nöjda. Jag tror att man som aktör verkligen måste tycka att mötet med människan är det roliga. Att känna kärlek för det man sysslar med och att det inte spelar någon roll om vandringen blir sex timmar, istället för fyra. Att vara positiv, engagerad och äkta i det man gör, det tror jag märks och smittar av sig.

Och på frågan om hur det är att leva med sitt arbete, mitt i det, svarar Lena:

– Det är så skönt att leva så! Jag lever ju i paradiset. Trots att jag bott här i snart 20 år, händer det ofta att jag stannar upp, känner in och slås av hur fint det är här!

SNABBFAKTA

Rocklösa gård bedriver ekologiskt jordbruk med naturlig djurhållning på djurens villkor. Här erbjuds du gourmetvandringar, svampkurser, boende, kurser i hälsa och personlig utveckling. Rocklösa gård har även en gårdsbutik med närodlade produkter.

Lena Gawell
Rocklösa gård
646 96 Stjärnhov

Telefon: 0158-422 27 eller 070-550 11 49 
Facebook: Rocklösa gourmetvandringlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Mejl:
lena@rocklosa.se    Instagram: @rocklosagard
länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Webbplats: Rocklösa Gårdlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster