Bada

En liten kommun med många sjöar

I Gnesta kommun har vi många sjöar och det är lätt att finna en egen plats för en stunds badande.

Alla badplatser utomhus i Gnesta kommun är obevakade. Att vistas i vattnet, vid strandlinjen eller på bryggan är ett eget ansvar och har man barn så har man även ansvar för barnen.

KOMMUNALA BADPLATSER

Klämmingsbergsbadet

Ligger ca 5 km norr om Gnesta. Här finns sandstrand, bryggor, omklädningsutrymme, hopptorn, beachvolley-plan, dusch, toalett och en liten kiosk med servering. Badplatsen är utrustad med livräddningsboj och livräddningsflotte. Badplatsen har en ramp för rullstolsburna.

Dammhagen, Kyrksjön

Ligger cirka 2 km norr om Stjärnhov. Denna badplats sköter och underhåller Stjärnhovs Idrottsklubb. Här finns bryggor, flotte, sandstrand, livräddningsutrustning, hjärtstartare, toaletter, grillplats, gräsmattor, kanotuthyrning och en beachvolleyplan. Här finns en dansbana under tak och under sommaren anordnas olika evenemang där föreningen anordnar simskola på sommarlovet. För mer information om simskola läs mer här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Natenbadet, Stjärnhov

Ligger i Stjärnhov ca 20 km från Gnesta. Här finns en lättillgänglig badplats nedanför ICA-Strandhallen. Badplatsen har torrklosett, omklädningshytt och en ramp för rullstolsburna. Alldeles intill finns ett utegym.

Laxnebadet

Ligger mitt i Laxne ca 17 km från Gnesta, vid sjön Klämmingen. Livräddningsutrustning och hjärtstartare finns på plats liksom en badbrygga.

ÖVRIGA BADPLATSER

Nyckelsjön

Ligger cirka 15 km norr om Gnesta, åk förbi Vängsö flygfält mot Blacksta. Här finns sandstrand, bryggor, omklädningsrum och torrklosett. Parkering finner du uppe vid vägen och följ "traktorvägen" ner till badet.

Krampan, Marvikens bad- och rastplats

Ligger 3 km norr om Laxne. Här finns torrklosett och livräddningsboj. Kanotleden passerar denna plats. Vill du veta mer om Kanotleden?

På dessa platser har Gnesta kommun ett tillsynsansvar för bryggor, livräddningsutrustning, tömning av sopor, latrin, gräsklippning och vattenanalyser. För felanmälan, ring kommunens servicecenter på telefon: 0158 - 275 000.


INOMHUSBAD

Freja Bad & Gym

Välkommen till Gnestas moderna badhus. Simma eller prova vår vattengymnastik till glad musik eller träna för att må lite bättre. Freja Bad & Gym är en anläggning som välkomnar alla. Har du någon form av funktionsvariation är det bara att fråga personalen om omklädningsrum och vilka hjälpmedel vi har för att just du ska trivas hos oss.

För barnen finns det ett vattenlekland och flytleksaker som roar såväl stor som liten och kan du ännu inte simma erbjuder vi simskola och plask och lek. Passa också på och ta en fika eller köpa nya badkläder i den fina kafeterian. Här kan du läsa mer om Freja Bad & Gym. Länk till annan webbplats.

Övriga badplatser

Utöver dessa badplatser finns det en mängd andra fina badställen, stränder, klippor och naturbad. Dessa badplatser tillhör oftast en samfällighet eller privat markägare.