Bada

En liten kommun med många sjöar

Alla badplatser utomhus i Gnesta kommun är obevakade och att vistas i vattnet, vid strandlinjen eller på bryggan är ett eget ansvar och har man barn så har man även ansvar för barnen.

KOMMUNALA BADPLATSER

Frösjöstrand

På promenadavstånd från tågstationen och centrum hittar du denna badplats. Badplatsen invigdes 2017.
I anslutning till badplatsen finns också ett utegym samt toaletter och en liten kiosk som är öppen sommartid.

Klämmingsbergsbadet

Ligger ca 5 km norr om Gnesta. Här finns sandstrand, bryggor, omklädningsutrymme, hopptorn, beachvolley-plan, dusch, toalett och en liten kiosk med servering. Badplatsen är utrustad med livräddningsboj och livräddningsflotte. Badplatsen har en ramp för rullstolsburna.

Dammhagen, Kyrksjön

Ligger cirka 2 km norr om Stjärnhov. Denna badplats sköter och underhåller Stjärnhovs Idrottsklubb. Här finns bryggor, flotte, sandstrand, livräddningsutrustning, hjärtstartare, toaletter, grillplats, gräsmattor, kanotuthyrning och en beachvolleyplan. Här finns en dansbana under tak och under sommaren anordnas olika evenemang där föreningen anordnar simskola på sommarlovet. För mer information om simskola läs mer här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Natenbadet, Stjärnhov

Ligger i Stjärnhov ca 20 km från Gnesta. Här finns en lättillgänglig badplats nedanför ICA-Strandhallen. Badplatsen har torrklosett, omklädningshytt och en ramp för rullstolsburna. Alldeles intill finns ett utegym.

Laxnebadet

Ligger mitt i Laxne ca 17 km från Gnesta. Livräddningsutrustning och hjärtstartare finns på plats liksom en badbrygga.


NATURLIGA BADPLATSER

Nyckelsjön

Ligger cirka 15 km norr om Gnesta, åk förbi Vängsö flygfält mot Blacksta. Här finns sandstrand, bryggor, omklädningsrum och torrklosett. Parkering finner du uppe vid vägen och följ "traktorvägen" ner till badet.

Krampan, Marvikens bad- och rastplats

Ligger 3 km norr om Laxne. Krampan är en naturlig badplats där var och en kan söka efter sin oas bland klippor, sand och skog. Här finns torrklosett och livräddningsboj.
Kanotleden passerar denna vackra plats. Vill du veta mer om Kanotleden?

På dessa platser har Gnesta kommun ett tillsynsansvar för bryggor, livräddningsutrustning, tömning av sopor, latrin, gräsklippning och vattenanalyser. För felanmälan, ring kommunens servicecenter på telefon: 0158 - 275 000

INOMHUSBAD

Freja Bad & Gym

Välkommen till Gnestas moderna badhus. Simma eller prova vår vattengymnastik till glad musik eller träna för att må lite bättre. Freja Bad & Gym är en anläggning som välkomnar alla. Har du någon form av funktionsnedsättning är det bara att fråga personalen om omklädningsrum och vilka hjälpmedel vi har för att just du ska trivas hos oss.

För barnen finns det ett vattenlekland och flytleksaker som roar såväl stor som liten och kan du ännu inte simma erbjuder vi simskola och plask och lek. Passa också på och ta en fika eller köpa nya badkläder i den fina kafeterian. Här kan du läsa mer om Freja Bad & Gym.länk till annan webbplats

Övriga badplatser

Utöver dessa badplatser finns det en mängd andra fina badställen, stränder, klippor och naturbad. Dessa badplatser tillhör oftast en samfällighet eller privat markägare.