Art in the green box

Skulpturpark vid skottvång öppen 365 dagar om året

Art in the green box är en friluftsutställning längst Sörmlandsleden, med utgångspunkt från Skottvångs gruva.
Utställningen startade 2011 på initiativ av Gnesta konsthalls grundare och curator Niclas Zander. Art in the green box är en permanent året runt utställning som förnyas och växer för varje år, bestående av ett trettiotal verk av dryga tjugotalet konstnärer.

Verk av Niklas Halllberg


Art in the green box är en utställning om så väl stad och land som konstens villkor i olika miljöer. Gnesta konsthall är tvärtemot vad man kanske skulle tro allt annat än en institution. Det grundades som ett icke vinstdrivande, konstnärsdrivet galleri på Östra Storgatan 6, 2009 och fungerar idag som en hemlös plattform för samtidskonst. Som sådan har Konsthallen gjort samarbeten i både Stockholm, Köpenhamn, Hamburg, Berlin och Belgrad. Art in the green box ständiga förnyelse och utveckling är idag konsthallens enda lokala åtagande och aktivitet.

Det är troligen Sveriges om inte enda, så största helt ideellt drivna skulpturpark under ständig förändring i unik, och kulturhistorisk viktig miljö. Vi välkomnar så väl gamla som nya besökare till detta möte mellan konst och natur, öppet dygnet runt, 365 dagar per år och hoppas att upplevelsen ska både inspirera och öppna ögonen för så väl konsten som den vackra naturen omkring oss.

SNABBFAKTA

Art in the green box är en permanent året runt utställning som förnyas och växer för varje år, bestående av ett trettiotal verk av dryga tjugotalet konstnärer.

På området som är en kulturhistorisk oas hittar du även:

Skottvång Grufva där du kan äta gott, kolla på live-musik med landets finaste artister inom alla genrer, roas av barnunderhållning mm.
Läs mer här om utbudet på Skottvångs Grufvalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Skottvångs gruvmuséum, i museet finns främst föremål och bilder med anknytning till gruvarbetet och kolningen, men också en del från vardagslivet i skogsbygderna. Läs mer här på webbsidan www.osgf.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Smedjan, garn- och hantverksbod som även visar utställningar

Sörmlandsleden, etapp 15 och 16 passerar Skottvång och är en populär vandring för många. Man kan ta den långa turen från Läggesta, genom Skottvångs Grufva vidare till Gnesta eller bara ställa bilen på parkeringen utanför Skottvångs Grufva och gå en kort tur. 
För mer information om Sörmlandsleden klicka här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kategorier

Hembygdsgårdar

Konst & hantverk

Kyrkor

Museum