Vi har arbetat med ett gott värdskap under många år. För oss är det oerhört viktigt och självklart att gästen ska känna sig välkommen och omhändertagen.

SÖDERTUNA SLOTT

Sagolik slottsmiljö

Vid Frösjön, strax utanför Gnesta, ligger Södertuna Slott. Lugnare och vackrare omgivning får man leta efter. Hit har människor kommit i årtionden för att äta gott, dansa i salongerna, vandra i parken eller slå på stort och gifta sig – allt i en äkta slottsmiljö. Själva slottet är uppfört på 1700-talet, men har anor från medeltiden.

– Idag är det mycket privatgäster, vi anordnar många bröllop och har en väldigt fin à la carte-restaurang, berättar ägaren Fredrik Åström.

Sedan 2007 är familjen Åström ägare till Södertuna Slott. Tillfället att köpa slottet kom upp. Och det var lite för svårt att motstå.

– Jag har alltid gillat Södertuna, det är en oerhört fin miljö. Som 14-åring praktiserade jag på slottet och jag tyckte det var så vackert och hade så roligt, berättar Fredrik Åström.

Svenska pärlor

Södertuna Slott ingår i Svenska Kulturpärlor - ett företag med sammanlagt fyra kulturhistoriska anläggningar, som alla drivs av Fredrik Åström och Johanna Battaroff. Övriga pärlor är Dufweholms Herrgård utanför Katrineholm, Gripsholms Värdshus i Mariefred och Pelles Lusthus i Nyköping.

– Det är ju inte särskilt långt mellan ställena, men man kan säga att vi flänger hit och dit mellan anläggningarna, svarar Fredrik på frågan om hur det är att driva en hel bunt med vackra slott, herrgårdar och värdshus.

Förkärlek till historien

Historiska ting, platser och byggnader är ett stort intresse hos paret.

– Både jag och Johanna är väldigt intresserade av historiska byggnader. Det är enormt roligt att få arbeta med just det här. Men också mycket arbete så klart, du blir aldrig färdig med att underhålla en kulturhistorisk byggnad!

Att besöka Södertuna Slott är lite som att komma hem – fast med en rejäl guldkant.

– Vi har arbetat med ett gott värdskap under många år. För oss är det oerhört viktigt och självklart att gästen ska känna sig välkommen och omhändertagen, konstaterar Fredrik Åström.

SNABBFAKTA

Södertuna Slott anordnar bröllop, konferenser och erbjuder weekendpaket. Allt i en förtrollande slottsmiljö.

Södertuna Slott
646 91 Gnesta

Telefon: 0158-705 00
Mejl: info@sodertuna.se  Webbplats: www.sodertuna.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster   
Facebook: Svenska kulturpärlorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster  Instagram: @länk till annan webbplatssvenskakulturparlorlänk till annan webbplats

Familjen Åström