tRAPPgatan i Gnesta


Från fulast till finast

Trappgatan med sina 129 färgglada trappsteg är ett populärt besöksmål i Gnesta. Det är ett härligt resultat av ett skolprojekt som pågick under 2012. Alla åk 8-elever på Frejaskolan i Gnesta arbetade då kring ortens offentliga rum i projektet "Mitt Gnesta". Man jobbade tillsammans med Art Lab Gnesta och hade kreativitet och inflytande i fokus. Efter stadsvandringar, diskussioner om vilka platser som inte är tillräckligt snygga och trygga, en frågestund med kommunens plan- och byggchef och eget skapande kunde projektet till slut inviga den nya färgglada trappgatan den 23 maj 2013.

Jag vill bli glad när jag går igenom Gnesta. Man blir gladare av färg. Grått betyder ingenting.

Omtyckt projekt blir till permanent konstverk

Eftersom Trappgatan blev en sådan succé beslutade Gnesta kommun att beställa och köpa in trappan som ett konstverk. Nya trappsteg tillverkades i ett beständigt material så att vi kan beskåda den för en lång framtid.

Trappan skyddas mot vinterslitage och monteras ner för vintern så de inte tar skada av skottning, sand och salt. Som ett vårtecken sätts de tillbaka igen och får åter lysa upp tillvaron för oss alla. 

Trappgatan

SNABBFAKTA

Adress: Trappgatan i centrala Gnesta
Hörnet Östra Storgatan - Trappgatan, 100 m gångavstånd från stationen

Kategorier

Kolmilor

Skeppsta hytta

Skottvångs grufva

Trappgatan i Gnesta

Utflyktsväg 223

Åkers Bergslag